Νέα – Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2018 του Δήμου Θηβαίων

Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2018 του Δήμου Θηβαίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Δημότες και επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στα αποκριάτικα παραδοσιακά έθιμα, με τα κεράσματα να είναι δωρεάν τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.

Στη Θήβα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή της Τυρινής, με “το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα” του ξακουστού εθίμου της πόλης, από τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου Θήβας. Συνεχίστηκαν την Καθαρά Δευτέρα, με την “τέλεση” του Βλάχικου Γάμου στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ και οι Βλάχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!»

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης:
Tην Κυριακή της Τυρινής:
Στο Καπαρέλλι με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ” σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Καπαρελλίου και τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου “Γαργαφία”
Στα Βάγια με γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, φαγητό και κρασί, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων και τη συμμετοχή των συλλόγων γυναικών “Η Σφίγγα” και “1982” και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Βαγίων.
Την Καθαρά Δευτέρα:
Στις Πλαταιές με τη “Γιορτή της Φασολάδας, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πλαταιών και τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου “Ωερόη” και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Πλαταιών
Στην Ξηρονομή με κούλουμα και παραδοσιακό γλέντι, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής και τη συμμετοχή του συλλόγου γυναικών Ξηρονομής και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου των Ξ…