Νέα – Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Πινδάρεια- Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Θηβαίων

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων. Τα “Πινδάρεια” ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, για 37η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας και ποιοτικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα, κάλυψαν όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού.

Οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου άνοιξαν στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου, με τη θεατρική παράσταση “Όνειρο Θερινής Νυκτός” του Σαίξπηρ από το θεατρικό εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και συνεχίστηκαν με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα από το Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και την Ένωση Μικρασιατών Θήβας. Στις 4 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοχωρίου (παιδικό τμήμα), τη Χορευτική Ομάδα Χωστίων, το Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας και τη ΧΕΝ Θήβας και στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μοσχοποδίου η θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών πλημμύρισε με βυζαντινές μελωδίες από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς” και τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ελλάδος ΟΜΣΙΕ. Στη βυζαντινή χορωδιακή συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ιατρός και πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Ναούμ.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο ανέβασε στο θέατρο Μοσχοποδίου τη μουσικοχορευτική παράσταση “Ξεχωρίσματα- Χωρισμοί- Διαχωρισμοί” σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου, 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Ρέμπελο, Β΄ Γραμματέα Συνόδου εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα “Ο Ελληνισμός μέσα από τα μάτια της προσφυγιάς&rdq…