Νέα – Ανακοινώσεις

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων για το σχολικό έτος 2014-2015

Ξεκίνησε, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων, που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Οι αιτήσεις μαθητών για παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας από το Κοινωνικό Φροντιστήριο ανήλθαν στις 32. Από αυτές εγκρίθηκαν οι 28, που πληρούσαν τα οικονομικο-κοινωνικά κριτήρια.

Τα μαθήματα για τους μαθητές Γυμνασίου πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας, ενώ το 50 % των μαθητών Λυκείου έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα ΔΩΡΕΑΝ στα ιδιωτικά φροντιστήρια της Θήβας “ΕΙΡΜΟΣ”, “ΝΕΟ” και “ΟΡΟΣΗΜΟ”, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας.

Γίνονται προσπάθειας να ενταχθούν και οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου σε κάποιο φροντιστηριακό πρόγραμμα.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας για την πολύτιμη βοήθειά τους σ’ αυτή τη δράση και την προσπάθεια για ισότητα στην πρόοδο και στην παρεχόμενη παιδεία.

Συγχαίρει επίσης για την κοινωνική τους ευαισθησία και τον επαγγελματισμό τους και ευχαριστεί, όλους τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Πίσω στη λίστα