Νέα – Ανακοινώσεις

Νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών

Με την παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου και με την συμμετοχή της Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Διαμαντοπούλου, Διευθυντικών στελεχών των Υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Κοτρωνιά, του προέδρου του ΦΟΔΙΣΑ Κεντρικής Εύβοιας, του αντιδημάρχου Καρπενησίου, στελεχών της ΔΕΠΟΔΑΘ και του Δημάρχου Θηβαίων και προέδρου της ΔΕΠΟΔΑΘ Νίκου Σβίγγου έγινε συνάντηση στο Υπουργείο με θέμα τον συντονισμό και τον καλύτερο προγραμματισμό για την διαχείριση των στερεών απορριμμάτων.
Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από την πρωτοβουλία της ΔΕΠΟΔΑΘ και του Πανελληνίου Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων σε ότι αφορά τον συντονισμό για την επεξεργασία των απορριμμάτων με στόχο την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων που θα καταλήγουν στους ΧΥΤΥ.
«Στόχος της ΔΕΠΟΔΑΘ είναι να παρέμβουμε ουσιαστικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Περιφερειακός Σχεδιασμός» είπε ο Δήμαρχος Θηβαίων σε δηλώσεις του και συνέχισε: «στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το πρόγραμμα του ΠΕΣΔΑ Στερεάς σχετικά με την τελευταία τροποποίηση του προγράμματος έργων και επιμέρους θέματα για την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της ΔΕΠΟΔΑΘ. Η συνάντηση διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και η πρωτοβουλία μου ήταν να συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα με τους φορείς Διαχείρισης Βοιωτίας και Εύβοιας ώστε να καταλήξουμε στις προτάσεις που θα καταθέσουμε τόσο στην Περιφέρεια Στερεάς όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οφείλω να ευχαριστήσω την κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου για το αμέριστο ενδιαφέρον που έδειξε καθώς και για την άρτια κατάρτιση και ενημέρωση της. Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την διαχείριση όλων των απορριμμάτων».