Νέα – Ανακοινώσεις

Με μεγάλη συμμετοχή ο εθελοντικός καθαρισμός του λόφου Αγίας Τριάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή πολιτών, Συλλόγων και Φορέων στην εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και η Δημοτική Κοινότητα Θήβας για τον καθαρισμό του λόφου της Αγίας Τριάδας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα του Δήμου στέλνοντας το μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Η συνάντηση έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας όπου εκεί, αφού οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες, ξεκίνησαν τον καθαρισμό σε διάφορα σημεία του άλσους.

Η εικόνα που αντίκρισαν όμως ήταν απογοητευτική!
Σκουπίδια, μπάζα, υλικά κατεδαφίσεων, έπιπλα, πλαστικά, ρούχα…..βρίσκονταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του άλσους και κυρίως σε ρέματα, όπου οι συμμετέχοντες λόγω του δύσβατου της περιοχής αναγκάστηκαν να σχηματίσουν «ανθρώπινη αλυσίδα» προκειμένου να τ’ απομακρύνουν δίνοντας τα ο ένας στον άλλον χέρι με χέρι.

Μέσα σε τρεις ώρες, οι εθελοντές, κατάφεραν να συγκεντρώσουν δεκάδες σακούλες με απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα.
Στη δράση συμμετείχαν εργαζόμενοι με οχήματα του Δήμου και της ΔΕΠΟΔΑΘ, που βοήθησαν στην απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε χαρακτηριστικά:

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των συμπολιτών μας και κυρίως από τη συμμετοχή μαθητών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας.
Μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας την οποία και αγκάλιασε ο Δήμος Θηβαίων, ξεκινήσαμε να καθαρίσουμε το λόφο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος μαζί με το δάσος του Μοσχοποδίου αποτελούν πηγές οξυγόνου, χώρους αν…