Νέα – Ανακοινώσεις

Με λαμπρότητα τα Αγια Θεοφάνεια στο Δήμο Θηβαίων

Παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων εορτάστηκαν και φέτος την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων, τα ?για Θεοφάνεια.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κκ. Α. Χατζησταμάτη, Η. Πέτραινα και Π. Ζερικιώτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Γ. Γεωργακόπουλο και Γ. Σδόνα, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καπαρελλίου κ. Γ. Θανάσαινα και Τοπικούς Συμβούλους παραβρέθηκαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία του Αγίου Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών.

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, οχτώ τολμηροί νέοι, που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Κορινθιακού, όπως προστάζει το έθιμο, για να πιάσουν το σταυρό και λάβουν την ευλογία Του.

Ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις του είπε σχετικά:

«Εύχομαι Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους και το ?γιο Πνεύμα να μας φωτίσει για να μπορέσουμε το 2013 να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε με υπομονή και σύνεση.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να συγχαρώ τους θαρραλέους νέους μας, που έπεσαν στη θάλασσα τον μικρό Γιωργάκη που έπιασε τον Σταυρό. Να τους έχει ο Θεός καλά, να τους φωτίζει το ?γιο Πνεύμα και να έχουν καλή τύχη στη ζωής τους.
Για όλη την πατρίδα μας και το Δήμο μας, εύχομαι μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες χαρές, με υγεία και ευτυχία».

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν επίσης τα ?για Θεοφάνεια και στις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου.
Στην παραλία Αλυκής τον Δήμο Θηβαίων εκπροσώπησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Σκαλής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελλοπίας κ. Λ. Σύρος και ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Θήβας κ. Φ.Αργύρης.

Στην παραλία Αγίου Νικολάου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίσβης κ. Π. Μίχας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβραίνας κ. Γ. Κιούσης.

Στην παραλία Σαράντι η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ι. Κοντού και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Χωστίων κα. Κ. Τριάντη.

Στην παραλία Αγίου Ιωάννη ο Πρόεδ…