Νέα – Ανακοινώσεις

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου των Θηβών και η Ζωοδόχος Πηγή στο Μοσχοπόδι

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη.
Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου και ιερού κλήρου.
Αμέσως μετά έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Θηβαίων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και ιδιαίτερα στους δημότες της πόλης μας, χρόνια πολλά και ο ?γιος Ιωάννης ο Καλοκτένης να μας έχει γερούς και να μας δίνει δύναμη για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην σημερινή δύσκολη εποχή. Χρόνια Πολλά σε όλους!».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος παρευρέθηκε στην εκδήλωση της παρουσίασης της Ψηφιακής Χριστιανικής Βοιωτίας και την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου ως επίτιμου Δημότη Αλιάρτου.
Σε δήλωσε του τόνισε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο του Αρχιεπισκόπου μας που αποτελεί παρακαταθήκη για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη. Του ευχόμαστε να είναι γερός και να συνεχίσει το θεάρεστο πνευματικό του έργο προς όφελος των πολιτών και της πατρίδος».

Στο μεταξύ με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Μοσχοπόδι όπου δεκάδες συμπολίτες μας τίμησαν με την παρουσία τους την Μοσχοποδίτισσα.
Εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Κοκοντίνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης.