Νέα – Ανακοινώσεις

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα
To μήνυμα του Δημάρχου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα και σύμμαχο τον καλό καιρό.

Ανήμερα της 28ης τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κα Ελένη Θεοδώρου . Στη συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση των στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι: ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Αναστασίου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νικόλαος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Κατσακιώρης, ο Διοικητής της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Οικονόμου, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων.

Αμέσως μετά, παρέλασαν με υπερηφάνεια μαθητές Σχολείων της Θήβας, μέλη Συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους της πολυπληθούς Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΔΗΚΕΘ, που απέδωσε με αρτιότητα τα εθνικά εμβατήρια.

Το μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων

O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με το πέρας της παρέλασης συνεχάρη θερμά τους μαθητές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τις ένοπλες δυνάμεις που συμμετείχαν στην παρέλαση, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση και έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας, δηλώντας:
“Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι μια μέρα που μ…