Νέα – Ανακοινώσεις

Με λαμπρότητα και επισημότητα τα Θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος εις μνήμην του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

Στην τελετή των Θηρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος εις μνήμην του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού Παντελή Γκέλη, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012.

Τα Θυρανοίξια τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής ‘?μυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Αντώνιου Τσαντηράκη, Αξιωματικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, Εκπροσώπων της Πολιτικής και Πολιτειακής αρχής του τόπου, συγγενών του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού και πλήθους κόσμου.

Ο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος θεμελιώθηκε στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη, ο οποίος έπεσε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος στις 14 Απριλίου 2006 σε ύψωμα κοντά στην Παραλίμνη Βοιωτίας.