Νέα – Ανακοινώσεις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Θηβαίων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Θηβαίων. Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο, η επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας με θέμα «Σύγχρονες Στρατηγικές Προκλήσεις της Ελλάδας» και ομιλητή τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο ε.α. κ. Χρήστο Λυμπέρη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας.

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων.

Αμέσως μετά έγινε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών και συλλόγων καθώς και τμημάτων του Στρατού και της Αεροπορίας.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτη, του βουλευτή κ. Μ. Γιαννάκη, του διοικητή του ΚΕΠΒ Ταξίαρχου κ. Α.Βιτετζάκη ,του Διοικητή της 114 Πτέρυγα Μάχης Σμήναρχου Ιπτάμενου κ. Σ. Ψιμούρη, του Διευθυντή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας κ. Χ. Σφέτσα , του Διοικητή της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχο κ. Κ. Καραμπέτσο, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπούσε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Πέτρος Σελέκος ο οποίος όμως απουσίασε λόγω προβλημάτων υγείας .

Σε δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων είπε:

«. Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο του «ΟΧΙ», τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας, που μας χάρισαν ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, το αγαθό της Ελευθερίας. Είναι μια μέρα μνή…