Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στο δάσος Μοσχοποδίου

Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στο δάσος Μοσχοποδίου

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού “Let’s do it Greece”, στο θέατρο και στο δάσος του Μοσχοποδίου Θηβών, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών. Τη συμβολική αυτή δράση διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Θήβας και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων.

Στη δράση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι καθώς και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστώθηκε αυξημένη συσσώρευση απορριμμάτων κυρίως εντός του δάσους. Επειδή το δάσος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός πνεύμονας πρασίνου και φυσικός χώρος αναψυχής για τους πολίτες, οφείλουμε ΟΛΟΙ , μικροί και μεγάλοι, να τον προστατεύουμε και να μην απορρίπτουμε σκουπίδια εντός αυτού, παρά μόνο στους κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος γι’ αυτό τον σκοπό.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά την οργανωτική επιτροπή του Let’s Do It Greece στην Ελλάδα, τους χορηγούς της δράσης: την εταιρεία “Sanitas” που προσέφερε γάντια και σακούλες απορριμμάτων και Εστιατόριο “Μπαρμπα- Γιάννης” Π. & Γ. Χαρατσής που προσέφερε νερά στους συμμετέχοντες καθώς επίσης για τη συμμετοχή τους: την ΧΕΝ Θήβας, το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας
την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Θήβας (ΟΔΙΚ), το Φροντιστήριο “ΝΕΟ” Θήβας.

Εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων στη δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Κ. Χαρέμης, ο Επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Η. Τραμπάκουλος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας Δώρα Προκοπίου και ο ΠρόεδροςΣταμάτης Καλαμιώτης και η Γραμματέας του ΤΟΣΥΝ Γιάννα Αναστασίου.

Το “Let’s Do It”,είναι μία παγκόσμια εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώνεται ταυτόχρονα κάθε χρόνο, σε κάθε πόλη και χωριό από δήμους, σχολεία, υπηρεσίες, οργανώσεις, συλλόγους,φορείς κα με σκο…