Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Δήμος Θηβαίων: Με επιτυχία οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου Θηβαίων για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – EUROPEANMOBILITYWEEK 2017”, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, τον Χιονοδρομικό- Ορειβατικό- Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας (ΣΧΟΠ), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜ), τον Φίλαθλο Επιμορφωτικό Σύλλογο Θήβας (ΦΕΟΘ) και την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ).

Οι δράσεις περιελάμβαναν πεζοπορία και ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θήβας και έκθεση ζωγραφικής μαθητών στην πλατεία. Με την πολύ σημαντική βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυνομικό Τμήμα Θηβών), μέριμνα και σχετική σήμανση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου οι κεντρικές οδοί Πινδάρου και Επαμεινώνδα, έμειναν κλειστές για τα οχήματα κατά τη διάρκεια των δράσεων, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και εξυπηρετώντας τους σκοπούς των δράσεων. Τους συμμετέχοντες συνόδευαν επίσης με ποδήλατα μέλη της ΟΔΙΚ, φέροντας βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν νερά και πορτοκαλάδες στους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, ευγενική χορηγία του VETRO Cafe.
Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου στις ζωγραφιές τους αποτύπωσαν πως φαντάζονται την πόλη τους χωρίς αυτοκίνητα, προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Στις δράσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που μίλησε στους συμμετέχοντες για τους σκοπούς των δράσεων και έδωσε την εκκίνηση, η Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κα Ιουλία Κοντού, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κώστας Χαρέμης και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Ντίνος Τυρηνόπουλος.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη …