Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2013».

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2013».
Στις 23 Αυγούστου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Μοσχοποδίου συναυλία με την Μαρινέλλα και τον Κώστα Χατζή.
Από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από συλλόγους της περιοχής και άλλων Δήμων της χώρας, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς και φέτος στα πολιτιστικά δρώμενα της Θήβας.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το «Λύκειο των Ελληνίδων Θήβας», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τερψυχώρειο», τον Χορευτικό Όμιλο «Σκληβανιτών» Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Λάιος» και παράλληλα έκθεση ζωγραφικής από το εργαστήριο ζωγραφικής του, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σχηματαρίου, τον Πολιτιστικό Όμιλο «Ειλεσίον» Ασωπίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θήβας «Εύξεινος Λέσχη ο Πόντος», τον Χορευτικό Σύλλογο Ερυθρών Αττικής, την Μ.Κ.Ο. «Γαργαφία» Καπαρελλίου, τον Χορευτικό Σύλλογο Καλλιθέας «Σίδες», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας και την Ένωση Μικρασιατών Θήβας.

Όλα τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν έλαβαν τις καλύτερες κριτικές και καταχειροκροτήθηκαν από δημότες και επισκέπτες.

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, συγχαίρει από καρδιάς όλους του πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν εθελοντικά με τα χορευτικά τους τμήματα- για ακόμα μια φορά- στο πρόγραμμα των Πινδαρείων, δείχνοντας την αγάπη τους και την υποστήριξή τους σ’ αυτόν τον θεσμό. Τους συγχαίρουν επίσης που με την πολιτιστική τους δράση, προάγουν και μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενεές το Ελληνικό πνεύμα και την ελληνική κουλτούρα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παιδική θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει» στις …