Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία και η φετινή παρουσίαση του Ecomobility

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου και εκπροσώπων Φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, η παρουσίαση των προτάσεων των ομάδων των μαθητών από το 1ου Γυμνάσιο και το 5ο Γυμνάσιο Θήβας για την οικολογική μετακίνηση στη πόλη τους, που έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας ECOMOBILITY 2009-10.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το ECOCITY με τη συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν τις εργασίες τους για τις συνθήκες μετακίνησης στην Θήβα και τις συνήθειες των κατοίκων της. Οι μαθητές παρουσίασαν με φωτογραφίες και video τα προβλήματα που προκαλεί στην πόλη η κατάληψη των πεζόδρομων από αυτοκίνητα και εμπορικές χρήσεις, η ανυπαρξία πεζοδρομίων με αποτέλεσμα την δυσκολία ή και αδυναμία μετακίνησης πολιτών με ειδικές ανάγκες, η έλλειψη διαβάσεων για τους πεζούς ενώ προέβησαν και σε πολλές ακόμη επισημάνσεις.

Στα πλαίσια της εργασίας, διένειμαν έντυπα στους κατοίκους της πόλης, φωτογράφισαν τις άσχημες συνήθειες και κατέγραψαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι στη μετακίνησή τους. Με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, video, κατασκευές και παιχνίδια παρουσίασαν δημιουργικά τις προτάσεις τους για τα προβλήματα. Αξιόλογη είναι η πρωτοβουλία τους να στείλουν επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας την επέμβαση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να επιτραπεί η κυκλοφορία δύο οικολογικών λεωφορείων για τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών στο κέντρο της πόλης.
Μεταξύ των λύσεων που πρότειναν οι μαθητές είναι η μονοδρόμηση κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, η επέκταση των πεζοδρομίων για να διευκολυνθούν οι πεζοί, ο έλεγχος των καταλήψεων του πεζόδρομου και η παράνομη στάθμευση, οι ποδηλατόδρομοι, το πράσινο στη πόλη και ο σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σβίγγος …

Πίσω στη λίστα