Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία η συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου

Τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες φιλοξένησε το βράδυ της Κυριακής η πόλη της Θήβας, σε μια από τις πιο ωραίες πολιτιστικές βραδιές.
Ο καταξιωμένος συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Μανώλης Μητσιάς και η μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα βρέθηκαν στο Θέατρο Μοσχοποδίου «Μελίνα Μερκούρη» όπου τραγούδησαν τα διαχρονικά έργα ανυπέρβλητης ομορφιάς του καταξιωμένου συνθέτη.
Ακούστηκαν αποσπάσματα από τα έργα «Ωδαί», «Ξένες πόρτες», «Αργοναύτες», «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Προσανατολισμοί», «Λαϊκά προάστια», σε ποίηση των Ανδρέα Κάλβου, Η. Ανδριόπουλου, Γ. Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου, Μ. Μπουρμπούλη και Οδυσσέα Ελύτη, σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα των έργων του συνθέτη που σφραγίστηκαν με την ερμηνεία κορυφαίων τραγουδιστών.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία του ίδιου του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, ο οποίος, εμφανώς ενθουσιασμένος, τραγούδησε μαζί με τον Μανώλη Μητσιά και την Θεοδώρα Μπάκα.
Εξίσου φανερή ήταν και η συγκίνηση του κόσμου, ο οποίος χειροκρότησε θερμά και έσπευσε να συγχαρεί τον συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.
Η συναυλία έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πινδάρεια 2010»
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βενιζέλος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Θεόκριτος Σβίγγος τίμησαν τους τρεις καλλιτέχνες, για την προσφορά τους στον πολιτισμό, προσφέροντας τους βιβλία με την ιστορία των Θηβών.