Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα -Βία κατά των γυναικών-

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Θήβας, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Εισηγήτριες της ημερίδας ήταν η κα. Στέλλα Κατσαβού, στέλεχος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., που μίλησε για το κοινωνικό φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, η κα. Κλημή Πυρένη, ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής, η οποία ανέλυσε τις μορφές βίας, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και την μέχρι σήμερα πορεία του έργου που παρέχει το Κέντρο και η κα. Μάρω Μελετίου, Δικηγόρος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΧΕΝ Ελλάδος και εκπρόσωπος της ΧΕΝ Θήβας στο Πανελλήνιο Συμβούλιο ΧΕΝ, που μίλησε για το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μορφών βίας κατά των γυναικών και τη Διεθνή Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων σε βάρος αυτών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ν. Σβίγγος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Στ. Χαλβατζής, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Βενιζέλος και Β. Ζωγράφος, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου , που είναι το πρώτο που λειτουργεί στον Νομό Βοιωτίας και στην ευρύτερη περιοχή και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες, τις ομιλήτριες για τη συμμετοχή τους καθώς και τη ΧΕΝ Θήβας, για την αδιάλειπτη εργασία των μελών της όλα αυτά τα χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής.

Τόνισε επίσης ότι σκοπός της ημερίδας είναι η ανάληψη δράσης για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά :

“O …