Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Μικρασιατών Θήβας, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Τις εκδηλώσεις της Ένωσης τίμησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο οποίος σε δηλώσεις του, συνεχάρη τους διοργανωτές και τα μέλη για τις μοναδικές εκδηλώσεις, που αποδεικνύουν ότι οι απόγονοι των Μικρασιατών δεν ξεχνούν την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“92 χρόνια πέρασαν από τότε που έγινε η καταστροφή, που δεν είχε προηγούμενο, αφανίζοντας όχι μόνο ανθρώπους αλλά κι έναν καταπληκτικό πολιτισμό. Θεωρούμε υποχρέωση μας, να τιμούμε αυτούς που κράτησαν τον Ελληνισμό, ξεριζώθηκαν, έφτασαν στην Ελλάδα, ορθοπόδησαν κι έκαναν κι εμάς περήφανους στη συνέχεια. Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία”.
Οι «Ιωνικές Ημέρες Πολιτισμού και Παράδοσης» περιελάμβαναν φέτος κινηματογραφικές και θεατρικές βραδιές, παρουσίαση του βιβλίου του Γ.Παπαθανασόπουλου ‘Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία” , εθελοντικό καθαρισμό τους τάφους των τέκνων του Οιδίποδα και τη Μικρασιατική Βεγγέρα με μαγειρέματα.

Τέλος, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Καραμανώλειου Μικρασιατικού Κέντρου Τεχνών (Μουσική -Θέατρο-Εικαστικά) στην οδό Σμύρνης 45 στο Συνοικισμό.

Οι εκδηλώσεις της Ένωσης πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων.