Νέα – Ανακοινώσεις

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απάντησαν οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων στην υποβάθμιση του τόπου και της ζωής τους.

Τη φωνή τους ένωσαν, το πρωί της Τρίτης 16 Ιουλίου 2013, ημέρα Γενικής Απεργίας, οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων, για να διαδηλώσουν, για ακόμα μια φορά, την αντίδρασή τους στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του τόπου και της ζωής τους.

Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Δ.Ο.Υ Θηβών, όπου πραγματοποιήθηκε Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική, που συρρικνώνει και καταργεί και τις δημόσιες υπηρεσίες, που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία.

Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς. Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της. Το ΙΚΑ της πόλης υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του. Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί. Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής μας ή έχουν ήδη καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση, καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους. Ο Δήμος Θηβαίων όπως και όλη η αυτοδιοίκηση άλλωστε, τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί περικοπή χρηματοδότησης πάνω από 60%. Όλα αυτά είναι συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, μιας πολιτικής που οδηγεί την τοπική κοινωνία της Θήβας στη καταστροφή.

Τόσο ο Δήμος Θηβαίων όσο και οι φορείς της πόλης απέναντι σ` αυτή την πολιτική βροντοφώναξαν : « ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»

Το Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο, συνέχεια των προηγούμενων συγκεντρώσεων, της Παρασκευής 12 Ιουλίου στις Δημοτικές Ενότητες Πλαταιών, Βαγίων και Θίσβης καθώς και του Σαββάτου 13 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, οργανώθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει μια γεν…