Νέα – Ανακοινώσεις

Μεγαλειώδης η υποδοχή της Φλόγας της Ελπίδας στη Θήβα

Μεγαλειώδης ήταν η τελετή υποδοχής της Φλόγας των Παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 στην πόλη της Θήβας που αποτέλεσε έναν από τους πολλούς σταθμούς της.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την οδό Αυλίδος και αφού διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου, παρουσία πλήθους κόσμου, άναψε ο βωμός.
Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, που καλωσόρισε την αποστολή, ενώ χαιρετισμό επίσης απηύθυναν αθλητές και ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics κ. Κωνσταντινίδης.
Αμέσως μετά οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Θήβας, Λύκειο Ελληνίδων, Λάιος και Σαρακατσαναίων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών του συλλόγου γονέων και φίλων ΑμεΑ Θήβας «?γιοι Ανάργυροι» που τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά:
«Κύριοι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics 2011
Αγαπητοί αθλητές,
Κυρίες και Κύριοι,
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας, τη Φλόγα της Ελπίδας.
Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα έφθασε στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics.
Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, για το 2011.
Τους μοναδικούς αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές.
Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.
Είμα…