Νέα – Ανακοινώσεις

Μεγάλη η συμμετοχή παιδιών στην Παιδειατροφή

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή παιδιών και γονέων στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας και ο Δήμος Θηβαίων για την Παιδειατροφή.
Η εκδήλωση έγινε στην κεντρική πλατεία της Θήβας όπου οι συμμετέχοντες μαθητές έμαθαν για τον «Απλό, Υγιεινό & Οικονομικό Τρόπο Διατροφής» μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες που έκαναν η διαιοτολόγος κ. Κωνσταντίνα Πάλλιου, ο παιδίατρος κ. Παναγιώτης Λώλος και η γυμνάστρια κ. Ρούλα Γκιζίλη. Τον συντονισμό του προγράμματος μέχρι και το 2012 όπου θα ολοκληρωθεί έχει η υπεύθυνη της τοπικής ομάδας, υπάλληλος της ΔΗΚΕΘ κ. Αναστασία Κατσιφή- Παλαιολόγου.
Σημειώνουμε ότι τον Εθνικό συντονισμό του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία NOSTUS communications & events ενώ ο στόχος του προγράμματος ήταν συγκεκριμένος και ξεκάθαρος: η εκπαίδευση του πληθυσμού πιλοτικών πόλεων στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής για τη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Σκοπός ήταν να βοηθηθούν τα παιδιά και ολόκληρη η οικογένεια να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους κατά τρόπο ριζικό και διαρκή. Μέσα στην οικογένεια παίρνονται οι περισσότερες αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή (αγορά τροφίμων, συχνότητα και ποιότητα των γευμάτων κ.λ.π.) και την άσκηση (μέθοδοι μετακίνησης) ενώ στο δήμο αναπτύσσεται η πλειοψηφία των καθημερινών δράσεων και η οικογένεια έρχεται σε επαφή με πολλαπλές κοινωνικές οντότητες όπως η εκπαίδευση (σχολεία κ.λ.π.), εργασία, υγεία, μεταφορά, φυσική δραστηριότητα (αθλητικοί όμιλοι).
Μάλιστα οι υπεύθυνοι είχαν οργανώσει και Φρουτοσκυταλοδρομία ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι νικητές βραβεύθηκαν και πήραν αναμνηστικά για την συμμετοχή τους στην όμορφη εκδήλωση.
Για τον Σεπτέμβριο προγραμματίζονται σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας, αρκετές εκδηλώσεις στα σχολεία του Δήμου μας, τις πλατείες και τις γειτονιές με σκοπό τα παιδιά να ενστερνιστούν τον υγιεινό τρ…