Νέα – Ανακοινώσεις

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Θήβα! 12/6

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Θήβα!

Το ταξίδι της κινητής βιωματικής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή συνεχίζεται στη Θήβα τον Ιούνιο, με την περιβαλλοντική οργάνωση να προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής.

Στις 12 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας,
η κινητή έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά της Θήβας μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη.

Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε 19 πόλεις της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και τα Ιωάννινα μέχρι τη Σάμο, το WWF Ελλάς συνεχίζει το ταξίδι του στη Θήβα. Στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παιδιά αλλά και ενήλικες, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF, για τη διατροφή μας, “μαγειρεύοντας” μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας αλλά και του πλανήτη. Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και υπεύθυνη διατροφή είναι μόνο ορισμένα από όλα όσα περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, που έχει ως στόχο να αποκαλύψει πώς μπορούμε μέσα από το πιάτο μας να προστατέψουμε και τον πλανήτη.

Όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Πληροφορίες έκθεσης WWF Ελλάς:

Τρίτη 12 Ιουνίου, 18:00-21:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λουκά Μπέλλου 1), σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και τη Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση Θήβας.

———–…