Νέα – Ανακοινώσεις

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι η ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων του εργατικού κινήματος, που έγιναν για το σεβασμό στον άνθρωπο, στην εργασία και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, για τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ο εορτασμός συμπίπτει με την πολυδιάστατη κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός, που οδήγησε στην αύξηση της ανεργίας, στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και στην καθήλωση της ανάπτυξης και της συνοχής της κοινωνίας. Η 1η του Μάη, λοιπόν, συμβολίζει πλέον και την προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε σαν λαός για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια, την ταυτότητα και την κοινωνική μας συνοχή μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων σε τούτη την επώδυνη συγκυρία, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των ανέργων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προσπαθούμε να διεκδικούμε πρόσθετους πόρους και προγράμματα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες.
Ο Δήμος Θηβαίων αποτίει φόρο τιμής στους ανά τους αιώνες εργαζόμενους αγωνιστές και στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής προς όλους τους πολίτες. Ας γίνει η Εργατική Πρωτομαγιά η αφετηρία για μία καινούρια πορεία για τη χώρα, τον τόπο μας και τους πολίτες.
Χρόνια Πολλά, καλό μήνα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου