Νέα – Ανακοινώσεις

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ιστορική μνήμη γεγονότων που χάραξαν βαθιά την πορεία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, αποτελούν διδάγματα για μίμηση ή αποφυγή. Μας θυμίζουν ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες των ατόμων και της κοινωνίας σχετικά με τις κατά καιρούς προκλήσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, της 17ης Νοεμβρίου 1973, που κατέδειξε το δρόμο του αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την πτώση της δικτατορίας. Το νόημα αυτής είναι η ανυποχώρητη στάση των πολιτών ενάντια στην παραβίαση των πολιτικών, των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά διατυπώνονται στο Σύνταγμα, αλλά και το δικαίωμα της αντίστασης, ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης αυτού με οποιασδήποτε μορφής βία.

43 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, που παρέσυρε όλο το λαό, για την κατάκτηση της ελευθερίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, το μήνυμα του Νοέμβρη του ’73, που συνοψίστηκε στις λέξεις “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία”, παραμένει επίκαιρο και α…