Νέα – Ανακοινώσεις

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζουμε τα δικαιώματα των γυναικών για τη συμμετοχή τους με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, τα οποία κατοχυρώθηκαν μέσα από διαχρονικούς αγώνες.

Αν και τις τελευταίες δεκαετίες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε θέματα ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, εντούτοις μεγάλες διακρίσεις, αδικίες και ανισότητες εις βάρος γυναικών συνεχίζουν να υφίστανται. Επίσης, πολλά από τα δικαιώματα των γυναικών παραβιάζονται ως αποτέλεσμα της έμφυλης βίας που συνεχίζει να υφίσταται. Η πολιτεία στο σύνολο της και ειδικότερα η αυτοδιοίκηση οφείλουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να σταθούν συμπαραστάτες και αρωγοί στη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους, δίνοντας ιδιαίτερη προτεραιότητα στην άνεργη γυναίκα, στην χαμηλά αμειβόμενη, στην ανασφάλιστη, στην πολύτεκνη, στη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στη συνταξιούχο, στην κακοποιημένη γυναίκα.

Η γυναίκα συνεχίζει να αποτελεί – λόγω της θέσεώς της – τον πυρήνα της οικογένειας. Σύζυγος- Μητέρα και αργότερα Γιαγιά, η καθεμία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μεταλαμπαδέψει τον ενθουσιασμό της στην κόρη (και εγγονή) και τον αλτρουισμό, χωρίς γκρίνιες και μιζέρια. Πάνω απ΄ όλα, με ξεκάθαρους στόχους ζωής, που θα έχουν αιώνια αξία και δεν θα βασίζονται απλά και μόνο σε υλικά αγαθά και ιδιοτέλεια.

Ο Δήμος Θηβαίων με τη λειτουργία διάφορων υπηρεσιών και δομών, όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο Κατά της Βίας των Γυναικών, οι Παιδικοί Σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Πρόνοια, το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής, το κέντρο πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και άλλες, προσπαθεί να υποστηρίζει τη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που αυτή έχει, τόσο στην οικογένεια και στην εργασία, όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας εύχομαι σε όλες τις γυναίκες υγεία και δύναμη, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις…