Νέα – Ανακοινώσεις

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και παράλληλα ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Ο Δήμος Θηβαίων, πιστός στις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης, μέσω των υπηρεσιών και των δομών του, στοχεύοντας στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη, στην κατάρτιση, την προσβασιμότητα και στην ενεργό παραμονή των ΑμεΑ στο κοινωνικό περιβάλλον :
Είναι από τους πρώτους Δήμους που ανέλαβε την αρμοδιότητα καταβολής επιδομάτων ( από το 2016) και επισπεύδει τις υπηρεσίες πιστώσεων στους λογαριασμούς των ΑμεΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Yλοποιεί, μέσω της ΔΗΚΕΘ, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Μεριμνά για τη δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των δικαιούχων ΑμεΑ.
Εντάσσει τα ?τομα με Αναπηρία, που πληρούν τις προϋποθέσεις, σε δομές και δράσεις καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ( έκδοση καρτών μετακίνησης, Κοινωνικό Τιμολόγιο, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο κα. )
Συνεργάζεται με τοπικά ιδρύματα και συλλόγους ΑΜΕΑ.
Στηρίζει τα Ειδικά Σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή.
Μεριμνά για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτίρια, στα πεζοδρόμια και στις παραλίες. Ειδικά για την πρόσβαση στις ακτές κολύμβησης έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης προϋπολογισμού 217.316,20 € για προμήθεια και τοποθέτηση ειδικών μέσων πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα, τα οποία σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στις παραλίες Αλυκή, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Βασιλείος και Λιβαδόστρα, ενώ το καλοκαίρι τοποθετήθηκε από την Π.Ε. Βοιωτίας ειδική ράμπα στην παραλία Σαράντι
Στις υπηρεσίες του εργάζονται και άτομα με αναπηρία, όπως ορίζει ο νόμος.

Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή,…