Νέα – Ανακοινώσεις

“Κρεμάστρες αγάπης” στη Θήβα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας

“Κρεμάστρες αγάπης” στη Θήβα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας

Μία συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές του Τμήματος Θήβας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας (ΣΔΕ) προκειμένου να στηρίξουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο σχεδίου δράσης του Σχολείου τους, κατασκεύασαν τέσσερις (4) πολύχρωμες “κρεμάστρες αγάπης”, οι οποίες, με τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων, θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης στήνοντας “τοίχους καλοσύνης”, ώστε οι πολίτες να μπορούν να αφήνουν σ’ αυτές ρούχα και τρόφιμα για όσους τα χρειάζονται.

Ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σταράς, οι καθηγητές και οι μαθητές του ΣΔΕ παρέδωσαν την Τρίτη 18 Ιουνίου τις κρεμάστρες στον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και στον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση που έχει πανελλήνια εμβέλεια και η οποία προσπαθεί να αποτρέψει συμπολίτες μας από το να ψάχνουν διάφορα αντικείμενα ή προϊόντα στους κάδους σκουπιδιών, ενώ θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και ως προς το σπουδαίο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
Ενόψει και της λήξης της θητείας της Δημοτικής Αρχής ο κ. Σταράς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια στη λειτουργία του Τμήματος Θήβας του ΣΔΕ, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου, μεταξύ των οποίων την Κοινωνική Υπηρεσία, το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων της ΔΗΚΕΘ, που συνέβαλαν με την ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δυνατότητες του σχολείου και προέτρεπαν τους πολίτες να εγγραφούν σ΄αυτό.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για αυτή τη δράση αγάπης και τους ευχήθηκε να έχουν καλή συνέχεια στις σπουδές τους. Συνεχάρη, επίσης, τον διευθυντή και τους καθηγητές για το έργο που επιτελούν στο ΣΔΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σχολείο που συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των…