Νέα – Ανακοινώσεις

Κλοπές μπαταριών οχημάτων και δολιοφθορά σε έργα δημόσιας ωφέλειας του Δήμου Θηβαίων

Κλοπές μπαταριών οχημάτων και δολιοφθορά σε έργα δημόσιας ωφέλειας του Δήμου Θηβαίων

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατατέθηκε στο Α.Τ. Θηβών από το Δήμο Θηβαίων μετά τη διαπίστωση κλοπής μπαταριών οχημάτων από το αμαξοστάσιο του Δήμου, που βρίσκεται στην συνοικία Κοντίτο της Θήβας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2/11/2018, άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός του αμαξοστασίου και αφαίρεσαν συνολικά δώδεκα (12) μπαταρίες και είκοσι (20) πόλους μπαταριών, από έξι (6) οχήματα του Δήμου (τέσσερα (4) απορριμματοφόρα, μία (1) υδροφόρα και ένα (1) φορτηγό). Η κλοπή εικάζεται ότι πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα και έγινε αντιληπτή περί τις 03:30 της ίδιας ημέρας, που πήγε στο αμαξοστάσιο ο πρώτος οδηγός. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται περίπου στο ποσό των 3.000 ευρώ.

Η ακινητοποίηση των οχημάτων λόγω της κλοπής είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη της Θήβας, αφού καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τα απορριμματοφόρα για την περισυλλογή, μέχρι να αντικατασταθούν οι μπαταρίες τους. Ωστόσο, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα καθώς η αποκομιδή πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Παράλληλα, σημειώθηκαν νέες καταστροφές και βανδαλισμοί σε έργα δημόσιας ωφέλειας του Δήμου Θηβαίων. Πρόσφατα ασυνείδητοι ξήλωσαν και έβαψαν με κόκκινη μπογιά επτά (7) καινούρια φωτιστικά δαπέδου, που ήταν τοποθετημένα επί της οδού Επαμεινώνδα καθώς και σε κάθετες οδούς της, όπως επίσης και στο στενό πίσω από το Παλαιό Δημαρχείο (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Σημειώνεται ότι παρόμοια περισταστικά είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο του 2018, όπου εκλάπησαν παιχνίδια από την Παιδική Χαρά στον Πούρο, τον Απρίλη του 2018 που εκλάπησαν τριάντα (30) μπαταρίες φωτιστικών που λειτουργούσαν με φωτοβολταϊκά από το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας καθώς και μπαταρίες από τα φωτιστικά στην Παιδική Χαρά στο Κοντίτο. Τον ίδιο μήνα σημειώθηκαν και βανδαλισμοί στην υπό κατασκευή τότε Παι…