Νέα – Ανακοινώσεις

«Κερνάμε Ελλάδα» με μεγάλη επιτυχία στο Μοσχοπόδι στη Θήβα!

Στο Μοσχοπόδι στη Θήβα, το τριήμερο 14 με 16 Ιουνίου 2013, διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ ελληνικών προϊόντων που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού με τη συνεργασία του Δήμου Θηβαίων, του Επιμελητήριου Βοιωτίας και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Στο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, επιχειρηματίες και παραγωγοί από όλες τις περιφέρειες της χώρας, πρόβαλλαν τα ποιοτικά τους προϊόντα, συναντήθηκαν με τους πελάτες τους και καταναλωτές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε ένα πεδίο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των ομάδων και των φορέων.

Στα εκθέματα των περιπτέρων περιλαμβάνονταν ελαιοκομικά προϊόντα, οίνοι και αποστάγματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μελισσοκομικά, βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά και αρτοσκευάσματα, άλευρά και δημητριακά και χειροποίητες δημιουργίες.

Παράλληλα διατέθηκαν περίπτερα σε πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και φορείς, προκειμένου να προβάλλουν το έργο και τις δράσεις τους.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών π. Γεώργιο Παπαγεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του Ε.Ο.Σ.Σ. κκ. Γεώργιου Κολιόπουλου και Κάκου Ιωάννη, του σκηνοθέτη και εκπροσώπου του Ε.Ο.Σ.Σ. κ. Μανούσου Μανουσάκη, των Βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Γιάννη Σταθά, των Αντιπεριφερειαρχών Βοιωτίας κκ. Γιώργου Μουλκιώτη και Φανής Παπαθωμά, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα – Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Βουρδάνου, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Χρήστου Ξενάκη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτε…