Νέα – Ανακοινώσεις

Καλή Επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών για την υποψηφιότητα του για το βραβείο “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2018”

Δήμαρχος Θηβαίων: Καλή Επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
για την υποψηφιότητα του για το βραβείο “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2018”

Μία σημαντική στιγμή για το Δήμο Θηβαίων, που σηματοδοτεί και το πολιτιστικό του άνοιγμα σε ευρύτερους γεωγραφικούς χώρους, αποτελεί η υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018 (EMYA 2018-European Museum of the Year Award).

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών είναι το στολίδι της πόλης μας, η ναυαρχίδα και ο θεματοφύλακας της ιστορίας και του πολιτισμού μας, που μας γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Είναι ένα έργο πνοής όχι μόνο για τη Θήβα, τη Βοιωτία, την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα καθώς κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ευρώπης, με συλλογές σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους, καλύπτοντας χρονολογικά τον πολιτισμό της Θήβας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους.

Απονέμω τα εύσημα διαχρονικά, τόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας (ΕΦΑ) κα Αλεξάνδρα Χαραμή και στους εργαζόμενους της ΕΦΑ, για την επιστημονική αρτιότητα και την αρχαιολογική αξία του έργου, που μας παρέδωσαν.
Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, πάντα σε γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά της, στάθηκαν αρωγοί καλύπτοντας τις δαπάνες συμμετοχής της αποστολής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για την παρουσίαση του Μουσείου μας στην διοργάνωση, που θα γίνει 9-12 Μαΐου 2018 στην πόλη της Βαρσοβίας.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή, την οποία θα υποστηρίξω και με τη φυσική μου παρουσία στη Βαρσοβία, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας …