Νέα – Ανακοινώσεις

Και πάλι στον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη Δήμαρχος Θηβαίων, Βουλευτές και φορείς για το Νοσοκομείο της Θήβας

Τη διαβεβαίωση, δια στόματος Υπουργού Υγείας κ. ?δωνι Γεωργιάδη, ότι το νοσοκομείο της Θήβας θα συνεχίσει να λειτουργεί με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο για αλλαγή χρήσης των νοσοκομείων του Υπουργείου, έλαβαν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, εκπρόσωποι και φορείς του Δήμου Θηβαίων, της Βοιωτίας και του κλάδου υγείας της Περιφέρειας Στερεάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιάννης Καράμπελας και Γιάννης Σταθάς, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς κ. Κων/νος Γκιζίμης, η Αναπλ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Θήβας κ. Αικ. Λιακοπούλου, ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος για θέματα υγείας κ. Παναγιώτης Παρχαρίδης και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαππα.

Ο Υπουργός Υγείας, επανέλαβε στους παρευρισκομένους, όπως και στη συνάντηση της 1ης Αυγούστου, ότι το Νοσοκομείο της Θήβας δεν αλλάζει μορφή και χαρακτήρα τουλάχιστον σε βάθος 5ετίας. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το προσωπικό θα ενισχυθεί με επικουρικούς ιατρούς, η σχετική προκήρυξη για τους οποίους έχει ήδη δημοσιευθεί.

Ενημέρωσε ακόμα ότι ο προϋπολογισμός του 2014 του νοσοκομείου θα είναι ο ίδιος με το 2013, πλην όμως από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Μακρή ειπώθηκε ότι πράγματι το Νοσοκομείο της Θήβας αδικήθηκε οικονομικά το 2013 και ανέφερε ότι θα ενισχυθεί με ανακατανομή της 5ης ΥΠΕ.