Νέα – Ανακοινώσεις

Καθολική η συμμετοχή των Θηβαίων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Θήβας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων της πόλης, ενώ στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν λειτούργησε καμία υπηρεσία και δεν άνοιξε κανένα κατάστημα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων παραβρέθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση και στον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά :

«Δυστυχώς, διανύουμε σήμερα ίσως τις δυσκολότερες ώρες και ημέρες μετά τη μεταπολίτευση. Βιώνουμε καταστάσεις στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας καθημερινότητα τις οποίες ουδέποτε είχαμε φαντασθεί και τις οποίες ουδέποτε περιμέναμε να ζήσουμε σήμερα σε αυτήν την πατρίδα, σε αυτήν την χώρα, την κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.
Οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίσθηκαν, το δικαίωμα στην εργασία καταρρέει, η ρευστότητα στην αγορά συνετρίβη από τη συνεχόμενη φορολογία και τις μειώσεις των εισοδημάτων, η κοινωνία γενικά αποσυντίθεται υπό το καθεστώς των νέων οικονομικών μέτρων.
Η δυσβάστακτη πραγματικότητα των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών οδηγεί στην απώλεια συνταγματικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία και στη φορολόγηση ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.
Δεν είναι απλά μία πρόσκαιρη αφαίρεση, ή έστω μείωση των δικαιωμάτων αυτών, αλλά πρόκειται για μία μακροχρόνια δέσμευση, χωρίς ορατό ορίζοντα ανάκαμψης.
Αυτή η τακτική όμως είναι αδύνατο να συνεχισθεί. Πλέον η κοινωνία μας υποφέρει και αντιμετωπίζει άμεσα ζητήματα επιβίωσης. Αυτό το νόημα έχει και η σημερινή μας συγκέντρωσή.
Να στείλουμε δυνατά και αποφασιστικά το μήνυμα στην κεντρική εξουσία ότι δεν πάει άλλο, δεν έχουμε τίποτε άλλο για να μας πάρει και σίγουρα δεν έχουμε…