Νέα – Ανακοινώσεις

Κέρδισε τις εντυπώσεις η συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο 4ο Agro Quality Festival στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε το περίπτερο του Δήμου Θηβαίων στο 4ο Agro Quality Festival που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων το τριήμερο 17-19 Μαΐου.
Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Βλάχικος Γάμος Θήβας» και το Τμήμα Φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία την περιοχή μας στην έκθεση αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα, που είχε στόχο τη γνωριμία με την ελληνική ύπαιθρο, την προώθηση των ελληνικών πιστοποιημένων παραδοσιακών προϊόντων και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

Το περίπτερο του Δήμου Θηβαίων κοσμούσαν λαογραφικά εκθέματα, από το Λαογραφικό Μουσείο του 5ου Γυμνασίου Θήβας και από τη συλλογή λαογραφικών αντικειμένων του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας, που έδιναν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης μιας άλλης εποχής, ενώ παρουσιάστηκαν και ντόπια παραδοσιακά προϊόντα.

Ταυτόχρονα λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας με πλούσιο καλλιτεχνικό φωτογραφικό υλικό του εθίμου του Βλάχικου Γάμου, από τα μέλη του Τμήματος Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «ΛΑΪΟΣ».

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στο φεστιβάλ, παρουσιάστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου (18/5), απόσπασμα από το δρώμενο του Βλάχικου Γάμου με τη συμμετοχή των μελών του Παραδοσιακού Συλλόγου.
Οι συμμετέχοντες στο έθιμο, ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές, έκαναν εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, χορεύοντας υπό τους ήχους του νταουλιού και της πίπιζας και περιπλανήθηκαν με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, εισπράττοντας τα καλύτερα σχόλια από τους επισκέπτες.
Για περίπου τρεις ώρες, τα μέλη του συλλόγου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χόρευαν ασταμάτητα μπροστά από το περίπτερο του Δήμου, παρακινώντας τους επισκέπτες να συμμετέχουν.
Παράλληλα παρουσίασαν το «χορό του πεθαμένου», το αποκορύφωμα του εθίμ…