Νέα – Ανακοινώσεις

Θετικές οι απόψεις των Δημοτών μας για το πρόγραμμα κομποστοποίησης

Ο Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει την μεγάλη σημασία που έχει η συμμετοχή όλο και περισσότερο πολιτών σε διαδικασίες προστασίας του περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια της ευρύτερης περιβαλλοντικής πολιτικής, ο Δήμος Θηβαίων έχει προβεί σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος με στόχο να εξασφαλίσει την υγεία των πολιτών και την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου. Σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες διερεύνησης της ρύπανσης της περιοχής καθώς και προγράμματα δραστηριοποίησης των πολιτών.
Παράλληλα, στην προσπάθεια του να προχωρήσει στη μείωση των απορριμμάτων στη πηγή παραγωγής τους, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να εφαρμόσουν τον κανονισμό καθαριότητας, αποσπάσματα του οποίου θα αναρτηθούν στους κάδους απορριμμάτων και παράλληλα να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανακύκλωσης. Υπενθυμίζεται ότι κάδοι συλλογής λαμπτήρων για ανακύκλωση έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα δημοτικά σημεία καθώς και ότι το πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Δήμο Θηβαίων από αρχές Μαΐου.
Οι κάδοι κομποστοποίησης έχουν δοθεί σε Δημότες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη μείωση των απορριμμάτων.
Πως βλέπουν να εξελίσσεται οι ίδιοι οι πολίτες το πρόγραμμα κομποστοποίησης;
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Θηβαίων ζήτησε την άποψη των συμμετεχόντων για το πώς βλέπουν αυτήν την πρωτοβουλία και αν είναι στην πράξη αποδοτική και χρήσιμη για την καθημερινότητα και το Περιβάλλον.

Είπαν σχετικά:
Ο κ. Ν.Ε, εκπαιδευτικός είπε: «….επειδή έχω μια σχετική εμπειρία από την κομποστοποίηση, λόγω του ότι είχα κατασκευάσει ο ίδιος έναν πρόχειρο κάδο, βλέπω ότι αυτός είναι σαφώς ο πλέον ενδεδειγμένος για την εργασία αυτή. Τον χρησιμοποιούμε στο σπίτι. Βέβαια ακόμα είναι σχετικά νωρίς για το αποτέλεσμα, δηλαδή την παραγωγή κομπόστ, όμως αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι βάζουμε τα παιδιά μας στην διαδικασία προστασίας του περιβάλλοντ…