Νέα – Ανακοινώσεις

Θερμό το χειροκρότημα στους μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Σε «Οδό Ονείρου» μετατράπηκε το Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2014, όπου το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία άσματα και μελωδίες του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι.

Μαθητές και καθηγητές του Ωδείου χάρισαν στο κοινό όμορφες αναμνήσεις και συγκίνηση και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ειδικότερες θεματικές, αναδεικνύουν και εξυψώνουν το πνευματικό επίπεδο της κοινωνίας και επιτρέπουν την εμβάθυνση στο προσωπικό έργο πολιτιστικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο. Μια επιτυχημένη πρωτοβουλία, που επέτρεψε στους ακροατές να γνωρίσουν πτυχές του χαρακτήρα και του έργου του Μάνου Χατζιδάκι.

Το Δημοτικό Ωδείο γιόρτασε φέτος το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς με τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται την Τετάρτη 25 Ιουνίου με αφιέρωμα στην κλασική μουσική. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουνίου και είχε θέμα σύγχρονα ακούσματα.

Το Δημοτικό Ωδείο συμπληρώνει φέτος δέκα (10) χρόνια λειτουργίας, με αναμφισβήτητη συνεισφορά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στον πολιτισμό αλλά και σημαντικές διακρίσεις.

Τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την αξία της μουσικής παιδείας και το αξιέπαινο έργο που επιτελεί το Δημοτικό Ωδείο. Τονίζοντας ότι “Ο Δήμος Θηβαίων, μέσα από τη ΔΗΚΕΘ και με όσα μέσα διαθέτει στέκεται αρωγός στο έργο του Ωδείου ”. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕθ κ. Τάσο Νικολάου, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης και συνεχάρη ιδιαιτέρως για την προσφορά τους και το σημαντικό τους έργο στο Ωδείο, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου, κα. Νίκη Πανταζάτου, την καθηγήτρια Πιάνου -Κο…