Νέα – Ανακοινώσεις

Θερμά συγχαρητήρια στην ΕΦΑ Βοιωτίας για τη συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου στον θεσμό Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2018

Θερμά συγχαρητήρια στην ΕΦΑ Βοιωτίας για τη συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου στον θεσμό “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2018”

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην Προϊσταμένη κα Αλεξάνδρα Χαραμή και τους υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για την υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών για το βραβείο “Eυρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2018”, καθώς μέσα από αυτή τη συμμετοχή κατάφεραν να προωθήσουν, να προβάλλουν και να γνωρίσουν στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό κοινό, την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας και της Βοιωτίας.

Το Μουσείο μας μπορεί να μην έλαβε κάποια διάκριση στο ετήσιο συνέδριο του “European Museum Forum (EMF) Annual Conference and European Museum of the Year Award (EMYA) Ceremony 2018”, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, πλην όμως η πρωτοβουλία της ΕΦΑ Βοιωτίας να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου, με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, η θετική αξιολόγηση και η έγκριση της υποψηφιότητας, που ακολούθησε μετά την επίσκεψη στο Μουσείο μέλους της αρμόδιας επιτροπής της διοργάνωσης, αποτελεί μία εξωστρεφή δράση με σημαντικά οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ομάδα της ΕΦΑ Βοιωτίας πραγματοποίησε μία άρτια παρουσίαση του Μουσείου μας, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στη Βαρσοβία της Πολωνίας, η οποία περιελάμβανε, εκτός από ομιλίες, βίντεο-προβολή και παρουσίαση ενός εμβληματικού αντικειμένου του Μουσείου (αντίγραφο σκύφου του 2ου αι. π.χ. που φέρει αναπαράσταση του μύθου ίδρυσης της Θήβας από τον Κάδμο, που βρισκόταν σε αναζήτηση της αδελφής του Ευρώπης).

Η ΕΦΑ Βοιωτίας διεκδίκησε δυναμικά το εν λόγω βραβείο, ανάμεσα σε 42 Ευρωπαϊκά Μουσεία διαφόρων θεματολογιών και συλλογών (όχι μόνο αρχαιολογικού περιεχομένου), αποσπώντας τα εύσημα των παρευρισκομένων και των διοργανωτών και την ευχαριστούμε που επιχείρησε ένα πολιτιστικό άνοιγμα εκτός συνόρων.

Στ…