Νέα – Ανακοινώσεις

Θήβα, καθαρή – όμορφη πόλη. Συμμετέχουμε όλοι!

Αγαπητοί Δημότες,

Η καθαριότητα με στόχο μια όμορφη πόλη πρέπει και είναι υπόθεση όλων μας. Δυστυχώς όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και τις εκκλήσεις – οδηγίες από το Δήμο για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, καθημερινά διαπιστώνεται έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς συμπολίτες μας.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η ακύρωση κάθε προσπάθειας για τη βελτίωση αφενός της ποιότητας ζωής των πολιτών με την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, αφετέρου της εικόνας της πόλης του Δήμου μας, η οποία δεν είναι αυτή που αρμόζει και όλοι επιθυμούμε.

Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί τόσο στην πόλη της Θήβας όσο και στις Δημοτικές –Τοπικές Ενότητες :

• Τα οικιακά απορρίμματα απορρίπτονται στους μπλε κάδους των ανακυκλώσιμων υλικών ΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, που είναι και το σωστό ή το αντίστροφο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η διαδικασία της ανακύκλωσης και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο κύτταρο του Χ.Υ.Τ.Α.
Για παράδειγμα υπάρχουν περιστατικά όπου στους πράσινους ή μπλε κάδους έχουν βρεθεί μέχρι και ψόφια ζώα όπως σκύλοι, γάτες ακόμα και αμνοερίφια.
• Οικιακά απορρίμματα μεγάλου όγκου (π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, στρώματα) τοποθετούνται πλησίον των κάδων και πάνω σε πεζοδρόμια ακόμα και στο κέντρο της πόλης, ΑΝΤΙ να συγκεντρώνονται σε ειδικό προσβάσιμο χώρο για αποκομιδή από ειδικό όχημα μετά από επικοινωνία στο τηλέφωνο 2262-0-26297.
• Απορρίμματα τοποθετούνται έξω και γύρω από τους κάδους ενώ εκείνοι είναι άδειοι.
• Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που δημότες πετούν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους σακούλες με σκουπίδια, οι οποίες από την πτώση ανοίγουν και ενώ τους γίνονται συστάσεις από τους υπαλλήλους της καθαριότητας εκείνοι το επαναλαμβάνουν υποτιμώντας την εργασία τους και την πόλη γενικότερα.
• Απορρίμματα όπως τενεκεδάκια, σακούλες, καπάκια κ.α. βρίσ…