Νέα – Ανακοινώσεις

Η Θήβα γιόρτασε, στο Μοσχοπόδι, την Ζωοδόχο Πηγή

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Μοσχοπόδι παρευρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Θηβαίων.
Ο κ. Νικόλαος Σβίγγος παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και μαζί με δεκάδες Θηβαίους συμμετείχε στην περιφορά της ?γιας Εικόνας.
Σε δηλώσεις του, αφού ευχήθηκε για την ημέρα, αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για την ανάπλαση του Μοσχοποδίου με στόχο το δάσος να γίνει πόλος έλξης για ξεκούραση και αναψυχή όλων των πολιτών.
«Στο πανέμορφο και ειδυλλιακό Μοσχοπόδι, όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα, γιορτάζουμε την Ζωοδόχο Πηγή, την Παναγία μας. Οι ευχές προς όλους είναι να είμαστε καλά και γεροί, για ένα καλύτερο αύριο γιατί τα προβλήματα που κατακλύζουν τον κάθε άνθρωπο είναι μεγάλα.
Εύχομαι ο καθένας να βρει το κουράγιο του και να ελπίζει πάντοτε ότι υπάρχει καλύτερη ημέρα.
Εδώ, σ’ αυτόν τον τόπο ο Δήμος έχει σχεδιάσει με τις παρεμβάσεις του να αναμορφώσει με ουσιαστική ανάπλαση την περιοχή ώστε να δοθεί στην χρήση των συμπολιτών μας.
Ήταν μια δέσμευση και ένα όραμα γιατί αυτός ο χώρος προσφέρεται για την ανάπτυξη της ποιότητας ζωής του πολίτη. Με μια σειρά από μελέτες οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί παρεμβαίνουμε άμεσα, πρώτα με την κατασκευή του παρατηρητηρίου στην θέση «αετόραχη» απ’ όπου θα μπορούμε να ελέγχουμε το Δάσος.
Επίσης σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε πολύ σύντομα χώρους άθλησης όπου οι νέοι μας θα μπορούν να αθλούνται (γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ) αλλά και χώρους περιπάτου.
Όπως θα γνωρίζετε θέλουμε να καταστήσουμε το Μοσχοπόδι, μόνιμο χώρο, διεξαγωγής ανώμαλου δρόμου, επειδή του χρόνου θα γίνουν εδώ οι πρώτοι Βαλκανικοί αγώνες και έτσι ολοκληρώνεται μια μελέτη που έχει να κάνει με την κατασκευή διαδρομών. Ευελπιστούμε ότι το όραμα αυτό θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό
» είπε χαρακτηριστικά.