Νέα – Ανακοινώσεις

Ευχές Δημάρχου Θηβαίων για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στη Θήβα

Ευχές Δημάρχου Θηβαίων για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στη Θήβα

Στον Αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ “?γιοι Ανάργυροι Θήβας” παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κα Αθηνά Ράικου, σε όλα τα μέλη, στους εκπαιδευτικούς, στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και στα παιδιά να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια για το κοινωνικό έργο που επιτελούν. Συναισθανόμενος την πολυετή προσπάθεια, τον καθημερινό αγώνα με πείσμα, δύναμη, κόπο και θέληση, αλλά και την σωματική και ψυχολογική καταπόνηση των μελών και φίλων του Συλλόγου για την επίτευξη των στόχων τους, τόνισε ότι αυτή η δομή δεν είναι απλά ένα μεγάλο έργο είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τέλος, στο πλαίσιο στήριξης του Δήμου στο έργο του Συλλόγου, ο κ. Δήμαρχος προσέφερε στην Πρόεδρο ένα συμβολικό δώρο, ένα λάπτοπ, για τις ανάγκες του Κέντρου.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες:
Iδρύθηκε το 2015, από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων ΑμεΑ “?γιοι Ανάργυροι Θήβας” μετά από πολυετείς προσπάθειες και ενέργειες. Βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Θηβών- Καπαρελλίου, στίχος 2, στο Τάχι Θηβών και το κτίριό του κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε κυρίως από δωρεές φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος στον Σύλλογο γι’ αυτό τον σκοπό. Το Κέντρο πρόσφατα έλαβε την άδεια λειτουργίας του και στελεχώθηκε με επιστημονικό προσωπικό. Απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες ηλικίας άνω των 20 ετών χωρίς όριο ηλικίας αποχώρησης. Προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα των οποίων η φιλοσοφία εστιάζει σ…