Νέα – Ανακοινώσεις

Επιτόπιοι έλεγχοι για την ομαλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης

Επιτόπιους ελέγχους στο χώρο διεξαγωγής του παζαριού πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου, μέλη της αρμόδιας επιτροπής, συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας Θήβας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι όποιες παραβάσεις και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις, είτε για επέκταση πάγκου παράγκας πέραν του προπληρωμένου και επιτρεπτού, είτε για παράνομη κατάληψη χώρου από μικροπωλητές που δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα για την εκμίσθωση περιπτέρου (παράγκας).

Η εκμίσθωση των θέσεων των παραγκών στις οποίες ασκούν τη δραστηριότητά τους οι έμποροι πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας με δημόσια αναγγελία των προς διάθεση παραγκών και το όνομα εκείνου που επιθυμούσε να τις κατοχυρώσει. Η διαδικασία κύλησε χωρίς καμία ένσταση είτε από τα μέλη της επιτροπής ( συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης) είτε από τους εμπόρους. Επικράτησε ένα αίσθημα σεβασμού και αλληλεγγύης και κανένας διαγωνιζόμενος δεν αμφισβήτησε την επιλογή των υπολοίπων.

Οι άδειες συμμετοχής θα εκδοθούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου και θα έχουν ισχύ για συγκεκριμένο χώρο και θέση.

Το παζάρι της Θήβας για το 2011 διεξάγεται στο κέντρο της πόλης κατά το χρονικό διάστημα 23 με 29 Αυγούστου, επί της οδού Πινδάρου, (έναρξη από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Σκουρτανιώτη και τέλος μέχρι και την αρχή της οδού Λ. Μπέλλου απέναντι από το Μουσείο) με περίπτερα διαστάσεων 3 Χ 3 μέτρα, καθώς και με ράντζα, πλην του διαστήματος μεταξύ των οδών Οιδίποδος και Αντιγόνης όπου τα περίπτερα είναι διαστάσεων 3 Χ 4 μ..

Τα είδη που πωλούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι: είδη ένδυσης- υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβάς, κουδούνια και παραδοσιακά είδη, είδη δώρων και βιβλία.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θηβαίων και επικεφαλής της επιτροπής κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Αρχικά, θα ήθε…