Νέα – Ανακοινώσεις

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εργασίας σχετικά με τον ΟΑΕΕ Θήβας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με επικείμενη κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά και την έκδοση ψηφίσματος από το σώμα, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.

Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του εκθέτει στον κ. Υπουργό τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η παραμονή του Γραφείου ΟΑΕΕ στη Θήβα και του ζητά να εξαιρέσει από το σχεδιασμό την κατάργηση του γραφείου στη Θήβα. Επίσης, λόγω του σοβαρού του θέματος, ζητά συνάντηση, προκειμένου δια ζώσης να ενημερωθεί ο Υπουργός, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Τέλος, στην επιστολή επισυνάφθηκε και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα επιστολή κατ’ αρχήν θέλω να σας ενημερώσω για την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία, αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, στις κοινωνίες όλης της ευρύτερης επαρχίας της Θήβας, μετά από την πληροφόρησή μας ότι το Περιφερειακό Γραφείο ΟΑΕΕ Θήβας καταργείται, κλείνει και μεταφέρεται στη Λιβαδειά.
Περιληπτικά σας εκθέτω τους λόγους που επιβάλουν την απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου στην Θήβα:
α. Το οίκημα που στεγάζεται το Γραφείο ΟΑΕΕ είναι ιδιόκτητο και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα ενεργειών των φορέων της πόλης καθώς και του μεγάλου όγκου εργασιών που διεκπεραιώνει.
β. Η γεωγραφική περιφέρεια που εξυπηρετεί περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αλιάρτου, ένα τμήμα του Δήμου Ορχομενού (ΔΕ Ακραιφνίας) καθώς και τμήμα του Νομού Αττικής (ΔΕ Ερυθρών).
γ. Στην περιοχή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες εμπορικές, βιομηχανικές(βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου), αγροτικές, κτηνοτροφικές, π…