Νέα – Ανακοινώσεις

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη για το ζήτημα των Τσιγγάνων.

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη ενημερώνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από την παραβατική- εγκληματική συμπεριφορά ομάδων τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό, ζητώντας του την άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργείου, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια τόσο για την ίδια τους τη ζωή όσο και για τις περιουσίες τους.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :

«Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας ενημερώσω – αναφέρω το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και να ζητήσω την αρωγή και συνδρομή σας στις πολλές και επίπονες προσπάθειες που έχω καταβάλει προσωπικά αλλά και όλη η Δημοτική αρχή καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την επίλυσή του.
Συγκεκριμένα και περιληπτικά σας αναφέρω τα ακόλουθα:

Δίπλα από την συνοικία Πυρί της Θήβας (φωτογραφία από Google) υπάρχει οικισμός όπου διαμένουν περίπου 1000 τσιγγάνοι. Η εγκατάστασή τους έγινε την χρονική περίοδο 2000 -2002 από τον Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με το τότε Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ σε 36 λυόμενους οικίσκους που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο για την δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στην εν λόγω περιοχή.
Ο καταυλισμός με τα τότε δεδομένα χαρακτηριζόταν ως προσωρινός και γι’ αυτόν το λόγο ένα τμήμα του χώρου εγκατάστασης ήταν και παραμένει σε ενοικιαζόμενο από το Δήμο οικόπεδο και το υπόλοιπο σε γήπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου καθώς και σε ιδιόκτητο από τσιγγάνους οικόπεδο.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μετακινήσεις των αρχικά από τον Δήμο τοποθετημένων οικίσκων, προσθήκες σε αυτά και πολλές νέες κατασκευές συνιστώντας ουσιαστικά μια γενικευμένη αυθαίρετη πολεοδομική κατάσταση κατά το γράμμα και τύπο του νόμου.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της Αστυνομίας έγιναν οι καταγραφές όλων των αυθαιρέτων κατασκευών και ήδη έχουν υποβληθεί στην Αποκεντρωμένη Περι…