Νέα – Ανακοινώσεις

Εξαιρετική η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας- Αφιέρωμα στη Μαίρη Βασιλείου

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων, του Δ.Ο.Θ. και της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., προς τιμή της μεγάλης Θηβαϊας κυρίας Μαίρης Βασιλείου, για την 60χρονη πολιτιστική της προσφορά στον απόδημο Ελληνισμό της Νοτίου Αφρικής αλλά και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις παραδοσιακές στολές από την προσωπική της συλλογή που δώρησε στο Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στη Θήβα .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με την κα Μαίρη Βασιλείου, ενώ η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Μιμίκα Αγάτσα μίλησε για τη ζωή και το έργο της “μητέρας του πολιτισμού και της παράδοσης”, όπως πολλοί την ονομάζουν. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης παρέδωσε στη συνέχεια τιμητικό βραβείο στον ανιψιό της κας Βασιλείου, που το παρέλαβε φανερά συγκινημένος.

Στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα παραρτήματα των Λυκείων Ελληνίδων Λαμίας και Χαλκίδας, που μαζί με της Θήβας χόρεψαν, υπό τους ήχους ζωντανής λαϊκής ορχήστρας, παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης, της Ηπείρου, της Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Φλώρινας, των Κυκλάδων, του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας. Στο τέλος τα τμήματα των Λυκείων παρέσυραν στο χορό και τους παρεβρισκόμενους, που τους έδωσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση αλλά και τη μακρόχρονη παρουσία του Λυκείου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και καλωσόρισε τα Παραρτήματα της Χαλκίδας και της Λαμίας. Δεν παρέλειψε βεβαίως να ευχαριστήσει από καρδι…