Νέα – Ανακοινώσεις

Ενημέρωση στη Θήβα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2019 της Περιφέρειας και για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την ημερίδα ενημέρωσης

Ενημέρωση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη χρονική περίοδο 2014 – 2019 και το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και στελέχη της Περιφέρειας στη Θήβα, την Τετάρτη 13 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δ.Σ. Θηβαίων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και δημοτών.

Τον κ. Περιφερειάρχη συνόδεψαν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μπακομήτρος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας.

Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τον κ. Περιφερειάρχη και στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν το Δήμο Θηβαίων και την ανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένα μίλησε για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που ολοκληρώθηκαν, για συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, για έργα του Δήμου για τα οποία αναζητούμε πηγές χρηματοδότησης, για τα προβλήματα υποδομών και άλλα γενικότερα προβλήματα για τα οποία ζήτησε τη βοήθεια της περιφέρειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Προβλήματα όπως η Ανατολική Παράκαμψη, η Οδός Μακαρίου, η βελτίωση των εισόδων – κόμβων της πόλης, η άρδευση από την Υλίκη, ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ, οι καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες, για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας, για τα διόδια κα. Ανέφερε επίσης στον κ. Περιφερειάρχη ζητήματα που απασχολούν τη ΔΕΥΑΘ. Κλείνοντας παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου σε θέματα κοινωνικής μέριμνας, παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Περιφερειάρχης, δήλωσε …