Νέα – Ανακοινώσεις

Ενημέρωση κατοίκων συνοικίας Πυρί σχετικά με το θέμα του οικισμού των ΡΟΜΑ

Με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της συνοικίας Πυρί της Θήβας, σχετικά με τις ενέργειες, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπιση των παράνομων και εγκληματικών πράξεων που διαπράττονται από ομάδες ΡΟΜΑ, που διαμένουν στον καταυλισμό στη θέση «ΚΑΖΙ» της συνοικίας Πυρί, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013, η δεύτερη συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Πυρί Θηβών, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων της εν λόγω συνοικίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων του Πυριού και ο Δήμαρχος Θηβαίων ενημέρωσαν για όλες τις ενέργειες που έχουν προβεί για την επίλυση του προβλήματος, με τον κ. Δήμαρχο να τονίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο πρέπει να λυθεί μέσω της νόμιμης οδού και χρειάζεται πολιτική απόφαση- πολιτική βούληση. Γι’ αυτό το λόγο έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι κάτοικοι του Πυριού, προχώρησαν σε πορεία και συμβολικό κλείσιμο του κόμβου της επαρχιακής οδού Θηβών-Λιβαδειάς, πάνω από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, διαδηλώνοντας κατά των παράνομων και εγκληματικών πράξεων που διαπράττονται από ομάδες τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό.
_______________________________________________________________________

Το θέμα των τσιγγάνων που διαμένουν στη θέση Καζί στο Πυρί Θηβών, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει διογκωθεί. Πριν από 20 χρόνια περίπου σχεδιάστηκε να εγκατασταθούν προσωρινά στο συγκεκριμένο σημείο, οι Θηβαίοι τσιγγάνοι που υπήρχαν στην περιοχή, οι οποίοι εκείνη την εποχή απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες.

Με την πάροδο όμως του χρόνου, ο αριθμός των τσιγγάνων πολλαπλασιάστηκε, με την προσέλευση άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας, που εγκαταστάθηκαν εκεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, επιβεβαιώνοντας τη ρήση «ουδέν μονιμότερον του …