Νέα – Ανακοινώσεις

Εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των ΡΟΜΑ

Εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των ΡΟΜΑ

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και μέλη της διαπαραταξιακής συντονιστικής επιτροπής, που συστάθηκε με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών που απαιτούνται για την κατάργηση του καταυλισμού των ΡOMA στη συνοικία Πυρί της Θήβας, την Τρίτη 9/1/2018.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης και ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Μάρκου. Από τα μέλη της Επιτροπής συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Δ. Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σωτήρης Δρένιος, οι Επικεφαλής της Μείζονος και Ελάσσονος Μειοψηφίας κ.κ. Σταμάτης Χαλβατζής και Γιώργος Κατσέλης αντίστοιχα και ο εκπρόσωπος των κατοίκων Πυρίου κ. Νίκος Φουτρής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν και η δια ζώσης, πλέον, ενημέρωση του Υπουργού, μετά και από σχετικό έγγραφο του Δημάρχου, για την αύξηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των ΡΟΜΑ στην περιοχή και τις ενέργειες του Δήμου, ώστε ο καταυλισμός να καταργηθεί, εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών και να κατεδαφιστούν άμεσα όλες οι αυθαίρετες κατασκευές, όσων διαβιούν παράνομα στον καταυλισμό και δεν είναι δημότες στο Δήμο Θηβαίων, με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ανήκει και η αρμοδιότητα. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα ΡΟΜΑ κα Γιάντσιου, ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου οι ΡΟΜΑ-δημότες Θηβαίων, στο πλαίσιο επανένταξης τους στην κοινωνία.

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε ακόμα από τον κ. Υπουργό, την ένταση διενέργειας της αστυνόμευσης και των αστυνομικών ελέγχων για το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη απομάκρυνση του οικισμού, με την παρουσία μόνιμης αστυνομικής δύναμης καθώς και την ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. Θηβών, επισημαίνοντας και την αναγκαιότητα ε…