Νέα – Ανακοινώσεις

Εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων για την 3η ηλικία

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος παρευρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση για την «Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας», που διοργάνωσε το ΚΑΠΗ του Δήμου Θηβαίων.
Η πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία του ΚΑΠΗ ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Θεόκριτο Σβίγγο.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε μεταξύ άλλων: «Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως ημέρα τιμής στην τρίτη ηλικία, αλλά τους ανθρώπους αυτούς, πρέπει να τους τιμούμε καθημερινά. Είναι αυτοί που μας έφεραν στη ζωή, είναι αυτοί που δούλεψαν για μας, είναι αυτοί που αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν το δικό μας καλύτερο μέλλον. Γι’ αυτό, ο Καλλικρατικός Δήμος που οραματιζόμαστε, μπορεί και πρέπει να στηρίξει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας» και συνέχισε λέγοντας ότι: «όλο αυτό το διάστημα, ως Δημοτική Αρχή, σκύψαμε με σεβασμό στα προβλήματα σας και καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες βελτιώνοντας την καθημερινότητα σας, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης. Σημειώνω ότι πέραν των προγραμμάτων που υλοποιεί το ΚΑΠΗ και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της ΔΗΚΕΘ και του Δήμου μας, έχουμε προχωρήσει στην μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα με μια σειρά δράσεων και δυναμικών παρεμβάσεων μας όπως η “γραμμή ζωής”, οι διάφορες εκδηλώσεις και η μέριμνα που παρέχουμε, ακόμη και η λειτουργία του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), προσπαθήσαμε να δώσουμε αυτό που έχετε ανάγκη, φροντίδα και συμπαράσταση» είπε απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΚΑΠΗ.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Θεόκριτος Σβίγγος αφού απηύθυνε χαιρετισμό για την Ημέρα της τρίτης ηλικίας σημείωσε: «παρά τα όσα προβλήματα υπάρχουν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την Διο…