Νέα – Ανακοινώσεις

Εκδήλωση για τις ρευματικές παθήσεις

Οι ρευματικές παθήσεις, δηλ. οι παθήσεις αρθρώσεων, μυών, τενόντων, οστών και σπονδυλικής στήλης προσβάλουν όλες τις ηλικίες και αποτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
Περίπου 2.500.000 Έλληνες υποφέρουν από κάποια ρευματική πάθηση.
Οι ρευματικές παθήσεις, συγκριτικά με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, αποτελούν το πιο συχνό αίτιο μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας (αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.), απουσιών από την εργασία και χρήσης υπηρεσιών υγείας (ιατρικές επισκέψεις, χρήση φαρμάκων) τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και στον εργαζόμενο πληθυσμό της χώρας μας, δηλαδή στα άτομα ηλικίας 19-65 ετών.
Για τις κοινωνικές επιπτώσεις των παθήσεων αυτών, τη πρόληψη και τη θεραπεία τους θα σας ενημερώσει σε συνέντευξη τύπου ο ρευματολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ρευματολογικών Ερευνών (ΕΛΙΡΕ) κ. Αλέξανδρος Ανδριανάκος, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Αλέξανδρος Κοφίνης».
Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί ενόψει εκδήλωσης ενημέρωσης του κοινού για τις Ρευματικές Παθήσεις που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών και ο Δήμος Θηβαίων που θα γίνει στη Θήβα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας «Αλέξανδρος Κοφίνης», την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 και ώρα 18:30.
Η Εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα Του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.
Η είσοδος για το Κοινό της Βοιωτίας είναι ελεύθερη.