Νέα – Ανακοινώσεις

Εκδήλωση για την Παιδειατροφή

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας η πρώτη εκδήλωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδειατροφή».
Ομιλητές ήταν ο παιδίατρος κ. Παναγιώτης Λώλος που ανέπτυξε το θέμα: «Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης παιδικής παχυσαρκίας» καθώς και η διατροφολόγος κ. Κωνσταντίνα Πάλλιου με θέμα: «Πρωινό – το μυστικό μου όπλο».
Ο Δήμος Θηβαίων και η ΔΗΚΕΘ συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας, το οποίο πραγματοποιείται τόσο σε εθνικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο έπειτα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας, με την εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων NOSTOUS (υπεύθυνη για την προώθηση του προγράμματος στην Ελλάδα).
Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχει ως στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και των ασθενειών που προκαλεί στους μελλοντικούς ενήλικες.
Πρόκειται για μια παιδαγωγική μέθοδο, στηριγμένη στην εκμάθηση με βάση την συγκεκριμένη εμπειρία, την ταύτιση ορίων που θέτουν οι γονείς και την επανάληψη μηνυμάτων – κλειδιών που στοχεύουν να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις μέσα στην οικογένεια σε σχέση με την διατροφή.
Μέσα από το πρόγραμμα γίνεται προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της οικογένειας σε σχέση με τους τρόπους υγιεινής διατροφής και άσκησης και δίνονται οδηγίες διατροφής με σκοπό να βοηθηθούν οι οικογένειες να αλλάξουν σε βάθος και διάρκεια τον τρόπο ζωής τους.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό, είπε σχετικά «Έχουμε την δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα αυτό, με την συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων, να επικοινωνήσουμε άμεσα με τις οικογένειες και ιδιαίτερα με τα παιδιά και να μεταφέρουμε τις γνώσεις για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Το παιδί τρώει αυτά που του δίνουμε. Συνεπώς τον πρώτο λόγο για την σωστή διατροφή τον έχουν οι γονείς. Απόρροια της κακής διατροφής, της μη άθλησης και της παχυσαρκίας είναι οι διάφορες μεταβολικές ασθένειες όπως κα…