Νέα – Ανακοινώσεις

Διθυραμβικά σχόλια για την εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Καβειρίου Θήβας

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου Θήβας, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, κερδίζοντας διθυραμβικά σχόλια από τα 500 και πλέον άτομα που παραβρέθηκαν. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και προβολή του σημαντικού αυτού πολιτισμικού μνημείου, άγνωστου σε πολλούς ακόμα και αναξιοποίητου για χρόνια, που όμως βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων και αποκτά μεγάλη δημοσιότητα.

Η εκδήλωση, που έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου “Διάζωμα- Πολίτες για τα αρχαία θέατρα” σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, το Δήμο Θηβαίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Λάιο” Θήβας, περιελάμβανε ξενάγηση από την Προϊσταμένη την Εφ. Α. Βοιωτίας κα. Χαραμή Αλεξάνδρα, απαγγελία στίχων του Πίνδαρου από τους ηθοποιούς Λάμπρο Τσάγκα και Δανάη Καλαχώρα και έργα του Μίκυ Θεοδωράκη και του Pedro Ettouralde υπό τους ήχους του σαξοφώνου του Θεόδωρου Κερκέζου.

Επίσης, πριν την έναρξη της ξενάγησης, ακούστηκαν αποσπάσματα από την πρώτη ιστορική πολιτιστική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο χώρο αυτό, τον Αύγουστο του 1983 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πινδάρεια”, την οποία είχε διοργανώσει ο Θεόδωρος Μιχάλογλου, ιδρυτικό μέλος του “Λάιου” και συμμετείχαν τότε ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου όπως η Αλέκα Κατσέλη και Χρήστος Τσάγκας , η ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου και πολλοί άλλοι.

Την εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Καβείριο χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Μπένος Σταύρος.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση της εκδήλωσης, τόνισε την άριστη και άψογη συνεργασία μεταξύ Δήμου, Εφορείας Αρχαιοτήτων, Διαζώμ…