Νέα – Ανακοινώσεις

Δήμος Θηβαίων: Επιδείνωση καιρού- σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία -Οδηγίες προς τους πολίτες και Μέτρα αυτοπροστασίας

Δήμος Θηβαίων: Επιδείνωση καιρού- σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
Οδηγίες προς τους πολίτες και Μέτρα αυτοπροστασίας

Σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 05/21-02-2019 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ/ΕΜΚ) που ισχύει από το Σάββατο 23-02-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 25-02-2019, αναμένονται χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην Ανατολική Στερεά, συνεπώς και στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων.
Για την έγκαιρη προετοιμασία, τον συντονισμό των ενεργειών και τη λήψη μέτρων αρμοδιότητας Δήμου Θηβαίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο έκτακτη σύσκεψη πολιτικής προστασίας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Χατζησταμάτης, Σπ. Κίτσος, Αν. Καμούτσης και Β. Κατσάρας, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Τεχνικής Υπηρεσίας και Περιβάλλοντος και υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, καθορίστηκαν τα μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού για όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Θήβας, Βαγίων, Θίσβης, Πλαταιών) καθώς και το απαιτούμενο προσωπικό, με βάση το μνημόνιο χιονοπτώσεων-παγετού του Δήμου.
Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους τις ακόλουθες οδηγίες και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα :

ΟΔΗΓΟΙ:
Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να κινούνται με τα οχήματά τους ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΑΙΤΕΡΙΚΑ έκτακτες περιπτώσεις και αφού έχουν φορέσει σε αυτά αντιολισθητικές αλυσίδες. ΠΡΟΣΟΧΗ κυρίως στην πόλη της Θήβας, όπου υπάρχουν ανηφόρες-κατηφόρες με κίνδυνο ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι και κυρίως όσοι έχουν τα ποιμνιοστάσια τους σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές του Δήμου Θηβαίων, να προνοήσουν για την προμήθεια ζωοτροφών εγκαίρως.
ΚΑΤΑΣ…